Sinds onze oudste dochter Hilde een aantal jaren geleden het boek "The China Study" introduceerde in ons gezin is er veel veranderd in onze eetgewoontes. Want na dit boek met veel interessante inzichten volgden er nog veel meer. Hieronder noem ik er een aantal:
- Voeding en fysieke degeneratie (Weston Price)
- Ecofabulous (Lisette Kreischer)
- Puur plantaardig (Antoinette Hertsenberg & Jacinta Bokma)
- The
beauty detox solution (kimberly Snyder)
- Gezond en lekker eten met de Vijf Elementen (Maria & Jürgen Fahrnow)
- Een pleidooi voor echt eten (Michael Pollan)
- Eten met aandacht, doe ik het goed of doet het mij goed? (Rya Ypma)
- Gezond en lekker eten met de Vijf Elementen (Maria & Jürgen Fahrnow)
- Een pleidooi voor echt eten (Michael Pollan)
- Eten met aandacht, doe ik het goed of doet het mij goed? (Rya Ypma)
![]() |
Witte bonen met boerenkool, gegrilde venkel en tomatentapenade |
Deze boeken en ook veel informatie die we op internet en televisie (o.a. 24 kitchen) kunnen vinden en zien over voeding, hebben mij geïnspireerd om geleidelijk aan bewuster met voeding om te gaan. Uit ieder boek neem ik weer wat mee. Liever wil ik niet te dogmatisch met voeding omgaan en blijven open staan voor nieuwe inzichten. Er is voor mij niet één richtlijn. Wat voor de ene persoon goed is hoeft dat voor een ander nog niet te zijn. Daarom probeer ik te voelen welke voeding goed voor mijn lichaam is. Welke voeding gééft me energie en welke kost me energie. Een praktische manier welke ik regelmatig toepas is een bepaald voedingsmiddel voor mijn buik houden en net als Rya Ypma (zie hierboven) aan mijn lichaam vragen: "doet deze voeding mij goed?" Als ik vervolgens letterlijk uit mijn evenwicht raak kan ik daar vraagtekens bij gaan zetten en een meer bewustere keuze maken.
En last but not least wil ik nog graag noemen de kookboeken van de Engelse kookkunstenaar Jamie Oliver, ook wel "the Naked chef" genoemd omdat hij eten terugbrengt tot de essentie en gelooft in puur en eerlijk eten zonder toevoegingen. Eten wat niet verfraaid hoeft te worden met dingen die eigenlijk niets aan de kernkwaliteiten van voeding toevoegen.
Hieronder kun je zien hoe inspirerend hij zijn verhaal over voeding vertelt in TED (Technology, Entertainment, Design). Bij TED kunnen sprekers in ca 18 minuten "de presentatie van hun leven" houden over een idee waarvan zij vinden dat het verspreid moet worden en Jamie maakt daar m.i. heel goed gebruik van.
Deze boeken en ook veel informatie die we op internet en televisie (o.a. 24 kitchen) kunnen vinden en zien over voeding, hebben mij geïnspireerd om geleidelijk aan bewuster met voeding om te gaan. Uit ieder boek neem ik weer wat mee. Liever wil ik niet te dogmatisch met voeding omgaan en blijven open staan voor nieuwe inzichten. Er is voor mij niet één richtlijn. Wat voor de ene persoon goed is hoeft dat voor een ander nog niet te zijn. Daarom probeer ik te voelen welke voeding goed voor mijn lichaam is. Welke voeding gééft me energie en welke kost me energie. Een praktische manier welke ik regelmatig toepas is een bepaald voedingsmiddel voor mijn buik houden en net als Rya Ypma (zie hierboven) aan mijn lichaam vragen: "doet deze voeding mij goed?" Als ik vervolgens letterlijk uit mijn evenwicht raak kan ik daar vraagtekens bij gaan zetten en een meer bewustere keuze maken.
En last but not least wil ik nog graag noemen de kookboeken van de Engelse kookkunstenaar Jamie Oliver, ook wel "the Naked chef" genoemd omdat hij eten terugbrengt tot de essentie en gelooft in puur en eerlijk eten zonder toevoegingen. Eten wat niet verfraaid hoeft te worden met dingen die eigenlijk niets aan de kernkwaliteiten van voeding toevoegen.
Hieronder kun je zien hoe inspirerend hij zijn verhaal over voeding vertelt in TED (Technology, Entertainment, Design). Bij TED kunnen sprekers in ca 18 minuten "de presentatie van hun leven" houden over een idee waarvan zij vinden dat het verspreid moet worden en Jamie maakt daar m.i. heel goed gebruik van.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten